Terug
VvP - home  Psychodrama  Actueel Professionalisering   Contact 
Update: 21 april 2018 Copyright  Vereniging voor Psychodrama

De Psychodrama Opleiding van de NVGP.


Deze opleiding bestaat ruim vijf jaar en is oorspronkelijk afkomstig uit de sector Psychodrama van de NVGP, de Nederlandse Vereniging voor groepsdynamica en groepspsychotherapie.


Op de site van de opleiding vindt u meer informatie over deze opleiding van de sector Psychodrama van de NVGP. Psychodrama is een actiegerichte psychotherapeutische methode die bij voorkeur in groepen wordt toegepast. Psychodramatechnieken worden buiten de psychotherapie gebruikt in training, supervisie en coaching, binnen onderwijsorganisaties en bedrijven.


De cursus is bedoeld voor psychotherapeuten die aanvullend willen leren werken met psychodrama en psychodramatechnieken: psychologen, psychiaters, artsen en HBO-ers, werkzaam in de GGZ of in een particuliere praktijk. Ook zij, die geen uitgesproken psychotherapeutische opleiding nastreven kunnen deelnemen, evenals psychotherapeuten in opleiding.


Om zich te kunnen inschrijven, moet men zich eerst bij de NVGP als ‘opleidingslid’ en als lid van de sector psychodrama aanmelden.


De opleiding bestaat uit twee series van acht weekends, verdeeld over twee jaar, te volgen op vrijdagen van 16.00 – 22.00 en zaterdagen van 09.00 – 17.00 (ca. 100 uur per jaargang). Na het cursorisch gedeelte volgt een jaar supervisie.

De cursisten vormen een psychodrama-leer-groep. Er zal gewerkt worden met eigen materiaal, volgens een van te voren bekendgemaakt schema.


Na afloop van het derde jaar krijgt elke cursist een certificaat van de NVGP, 'Psychodramatherapeut NVGP'. Met dit certificaat worden door de NVGP 20 zogenaamde modulepunten toegekend die gelden voor de reguliere opleiding tot groepspsychotherapeut.


Voor meer informatie over de opleiding klikt u hier.

Voor meer informatie over de NVGP klikt u hier.

NBES Academie voor Psychodrama Bouckaert Teamcoaching  Centr. v. Psychodrama en -therapie De Rolwissel Het Balkon Instituut voor Psychodrama PODIUM, LapStreur, het Deanhuis Collewijn / Mulder opleidingen School of Exp.-Dial. Psychodrama NVGP Psychodrama Opleiding School voor Psychodrama

Opleidingen