Terug
VvP - home  Psychodrama  Actueel Professionalisering   Contact 
Update: 21 april 2018 Copyright © Vereniging voor Psychodrama

NBES

Stichting Nederlands-Belgisch Examen Statuut Psychodrama, Sociometrie, Groepspsychotherapie, Sociodrama en Roltraining is in 1997 opgericht door de verschillende toonaangevende opleidingsinstituten psychodrama in Nederland en BelgiŽ.
De stichting heeft vooral tot doel: het bestuderen van en deelnemen aan de (inter)nationale ontwikkelingen rond professionalisering, toetsing en plaatsbepaling van psychodrama binnen een brede maatschappelijke context.

In aansluiting op deze ontwikkelingen stimuleert de NBES bij training, opleiding en praktijkbeoefening het ontwikkelen van differentiaties voor het therapeutische, (ped)agogische, creatieve en interactieve beroepsveld.

Opleidingen die de NBES biedt zijn:
Learning Circle (LC), opleiding tot het examen CP (Certified Practitioner).
Met het behalen van het examen CP kunt u zich laten registreren als erkend psychodramaturg. Om toegelaten te worden tot deze opleiding dient u voorgedragen te worden door uw hoofdopleider(s).

Als vervolgopleiding bestaat er een individueel traject dat opleidt tot het examen TEP (Trainer Educator Practitioner). Als TEP kunt u zich laten registreren bij het NBES.


De bij de NBES aangesloten instituten zijn:

NBESAcademie voor PsychodramaBouckaert Teamcoaching Centr. v. Psychodrama en -therapieDe RolwisselHet BalkonInstituut voor PsychodramaPODIUM, LapStreur, het DeanhuisCollewijn / Mulder opleidingenSchool of Exp.-Dial. PsychodramaNVGP Psychodrama OpleidingSchool voor Psychodrama

Opleidingen